ГоловнаСвіт

Фінські військові виявили підводний човен біля Гельсінкі

Фіни застосували глибинні бомби, щоб відлякати невідомий об'єкт.

Фінські військові виявили підводний човен біля Гельсінкі
архивное фото

Фінські військові у вівторок застосували невеликі глибинні бомби проти підводного човна, виявленого біля Гельсінкі. Про це повідомляє Reuters із посиланням на військово-морські сили Фінляндії.

Невпізнаний підводний об'єкт, який, імовірно, є підводним човном, зауважили ще в понеділок. Сьогодні вранці військові застосували бомби, які не можуть заподіяти шкоди підводному човну, щоб заявити про його виявлення.

Міністр оборони Фінляндії Карл Хаглунд не повідомив, чи причетна до цього інциденту Росія. У коментарі фінським ЗМІ Хаглунд зазначив, що цей підводний об'єкт міг бути підводним човном і що він, судячи з усього, покинув район, де його виявили. Міністр також додав, що Фінляндія рідко застосовує такі бомби. "Ми маємо серйозні підозри, що була підводний активність, якої там не повинно було бути. Звичайно, порушення наших територіальних вод - це завжди серйозно", - зазначив він.

"Ці бомби не призначені для заподіяння шкоди, їхня мета - показати об'єкту, що його помітили", - заявив натомість комодор Олаві Янтунен.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Швеція кілька днів шукала підводний човен у своїх територіальних водах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram