ГоловнаСвіт

Південна Корея: винуватця однієї з найбільших морських катастроф XXI століття засудили до довічного ув'язнення

Роботи з підйому затонулого судна почнуться восени 2015 року.

Південна Корея: винуватця однієї з найбільших морських катастроф XXI століття засудили до довічного ув'язнення
Капитан парома "Севоль" Ли Чжун Сок
Фото: EPA/UPG

Капітана південнокорейського порома "Севоль", що затонув у квітні 2014 року, засудили до довічного ув'язнення. Апеляційний суд Південної Кореї визнав Лі Чжун Сока (Lee Joon-seok) винуватим у вбивстві 304 осіб.

Про це повідомляє агентство "Ренхап".

Тож скасовано попереднє рішення суду, згідно з яким капітан отримав 36 років позбавлення волі. У листопаді 2014 року Лі Чжун Соку вдалося уникнути смертної кари, на якій наполягало звинувачення. Вердикт винесла колегія у складі трьох суддів у місті Кванджу. Лі Чжун Сока визнали винуватим у халатності під час надзвичайної ситуації, що спричинила загибель людей, але невинуватим у скоєнні вбивства.

Раніше влада Південної Кореї оголосила про плани підняти затонулий паром "Севоль". Міністерство громадської безпеки після наради, в якій брали участь представники 17 відомств, повідомило, що роботи з підйому судна почнуться, швидше за все, у вересні 2015 року.

Паром "Севоль" затонув 16 квітня 2014 року біля південно-західного узбережжя Корейського півострова. Через різкий поворот перевантажене судно отримало крен і перекинулося. На його борту були 476 осіб, переважно школярі. 304 людини загинули.

У справі про катастрофу "Севоля" засуджено понад 50 осіб, з них 15 членів екіпажу і кілька співробітників компанії-оператора. Слідство встановило, що капітан та інші моряки залишили судно одними з перших, не організувавши евакуацію пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram