ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Ростовській області вибухнула артилерійська установка: 3 постраждалих

Через пожежу, що виникла на Кузьмінському полігоні, евакуюють чотири населені пункти

У Ростовській області поблизу населеного пункту Кузьминка вибухнула самохідна артилерійська установка, троє військових постраждали.

Про це повідомляє РИА Новости.

За словами представника Південного військового округу полковника Ігоря Горбуля, під час виходу САУ з польового табору на планові заняття через замикання електропроводки почалася пожежа всередині САУ, що призвела до детонації боєприпасів. Полковник уточнив, що екіпаж оперативно покинув бойову машину і пішов на безпечну відстань, у результаті ніхто не постраждав.

Проте згодом джерело РИА Новости у силових структурах регіону повідомило, що від підриву боєприпасів САУ постраждали троє військовослужбовців. За його відомостями, двоє військовослужбовців контужені, ще в одного відірвало палець; їх усіх доставили у військовий шпиталь Ростова-на-Дону.

Пізніше стало відомо, що через пожежу на Кузьмінському полігоні евакуюють чотири населені пункти.

За словами співрозмовника агентства, унаслідок інциденту на полігоні виникла пожежа. "Попереджаючи ситуацію, з чотирьох населених пунктів, що знаходяться у безпосередній близькості, проводиться евакуація населення", - сказав він.

Згодом Горбуль заявив журналістам, що займання польового пункту боєпостачання на Кузьмінському полігоні локалізовано.

"Сім одиниць інженерної техніки, пожежні розрахунки і два вертольоти армійської авіації, обладнані спеціальними водозливними пристроями, залучено в гасінні пожежі польового пункту боєпостачання... За доповіддю з місця, займання локалізовано, поширення полум'я немає", - сказав Горбуль.

За його словами, займання сталося унаслідок "розлітання осколків від детонації боєкомплекту артилерійської установки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram