ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Непалу допустив збільшення кількості жертв землетрусу до 10 тис. осіб

Наразі число загиблих становить 4349 осіб

Прем'єр-міністр Непалу допустив збільшення кількості жертв землетрусу до 10 тис. осіб
архив
Фото: EPA/UPG

Кількість загиблих від землетрусу в Непалі може сягнути 10 тис. осіб.

Про це заявив прем'єр-міністр Непалу Сушил Коїрала (Sushil Koirala), повідомляє агентство Рейтер.

"Уряд робить все можливе для порятунку і надання допомоги людям. Це виклик і дуже важкий час для Непалу... Нам потрібні намети та ліки. Люди сплять просто неба. Понад 7000 осіб постраждали", - зазначив глава уряду.

За офіційними даними, наразі кількість загиблих становить 4349 осіб. Однак розбір завалів у зоні лиха триває. Ліквідувати наслідки землетрусу Непалу допомагають Японія і Росія. Про свою готовність допомогти також заявили команди рятувальників із США, Ізраїлю, Франції, Великобританії, Швейцарії, Польщі, ОАЕ.

27 квітня в ООН заявили, що землетрус у Непалі торкнувся життя восьми мільйонів людей у 39 районах країни. За даними організації, у регіоні відчувається нестача продовольства, питної води, а також предметів першої необхідності. На заправках спостерігається черга з автовласників. Крім того, багато банків зачинилися, у зв'язку з чим люди не можуть отримати гроші в банкоматах.

Землетрус магнітудою 7,9 стався в Непалі вранці 25 квітня. Епіцентр розташовувався за 82 кілометри на північний захід від столиці країни Катманду. За деякою інформацією, згодом сталося близько 100 афтершоків, найпотужніший з яких - магнітудою 6,7 - був зафіксований 26 квітня. Місцева влада вже назвала цей землетрус найбільш руйнівним з 1934 року, коли загинули 8,5 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram