ГоловнаСвіт

Жертвами шторму в Пакистані стали 45 людей

У район стихійного лиха скерували війська для проведення пошуково-рятувальних операцій.

Жертвами шторму в Пакистані стали 45 людей
Похороны погибших при шторме в Пакистане
Фото: EPA/UPG

У результаті сильного шторму в провінції Хайбер-Пахтунхва на північному заході Пакистану загинули 45 людей, більш ніж 200 отримали травми.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцеву владу.

Шторм повалив дерева і стовпи ліній електропередач, зруйнував будинки.

За словами генерального директора метеорологічної служби міста Пешавар Муштака Шаха, у цьому районі ніколи не було такого "руйнівного вітру". "Його швидкість на відкритому просторі перевищувала 120 кілометрів на годину, і саме це стало причиною руйнувань у таких великих масштабах. Це абсолютно нове явище в цьому регіоні", - зазначив він.

Як повідомив Муштак Гані, міністр інформації провінції Хайбер-Пахтунхва, адміністративним центром якої є Пешавар, у всіх місцевих лікарнях запроваджено режим надзвичайної ситуації.

Через складні погодні умови пакистанські військові скасували два авіарейси з гуманітарною допомогою для постраждалих від землетрусу в Непалі. Вильоти перенесли на вівторок.

Дощ також завдав серйозної шкоди інфраструктурі. У район стихійного лиха відправлено війська для проведення пошуково-рятувальних операцій.

Наприкінці серпня - на початку вересня 2014 року в результаті декількох повеней у північно-східних провінціях Пакистану загинули близько 300 осіб. Нинішня повінь - найсильніша із 2010 року. Тоді в результаті розгулу стихії загинули понад 1800 людей і залишилися без житла 10 млн пакистанців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram