ГоловнаСвіт

Ілля Яшин анонсував презентацію доповіді Нємцова про Україну

Презентація доповіді відбудеться 12 травня.

Російський опозиціонер Ілля Яшин анонсував презентацію доповіді про Україну "Путін. Війна", підготовленого Борисом Нємцовим.

Про це він написав на свій сторінці у "Твіттері".

Про підготовку Нємцовим доповіді про Україну стало відомо в ніч загибелі політика. Повідомляли, що документ містить свідчення батьків російських військовослужбовців, загиблих на Донбасі.

Зібрані ним докази присутності російських військових на Донбасі називали можливими причинами вбивства Нємцова. Зокрема такої версії дотримувався Президент України Петро Порошенко.

У березні Яшин заявив про намір російської опозиції завершити роботу над доповіддю Нємцова, незважаючи на те, що слідчі вилучили комп'ютери та документи покійного опозиціонера. Доповідь відновлювали на підставі документів, які залишилися в партійному штабі РПР-ПАРНАС, а частину матеріалів зберігали помічники політика. За словами Яшина, до роботи над доповіддю "долучилися дійсно компетентні експерти, зокрема люди з досвідом роботи в уряді і журналісти, відомі завдяки резонансним розслідуванням".

Бориса Нємцова вбили на Москворецькому мосту в Москві пізно ввечері 27 лютого. За фактом події було порушено кримінальну справу, фігурантами якої зараз є п'ять осіб: Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов, Шагіт Губашев, Анзор Губашев і Заур Дадаєв. Двом останнім висунули звинувачення в організованому вбивстві і незаконному зберіганні зброї. Дадаєв визнав причетність до вбивства Нємцова, проте потім відмовився від своїх слів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram