ГоловнаСвіт

На дитячому майданчику в Токіо зафіксували підвищений рівень радіації

Влада Токіо з'ясовує причини підвищених рівнів радіації у міському парку.

На дитячому майданчику в Токіо зафіксували підвищений рівень радіації
Зараженная радиацией детская площадка в Токио
Фото: EPA/UPG

Влада японської столиці Токіо обгородила дитячий майданчик в одному з міських парків, де раніше цього тижня були зафіксовані високі рівні радіації.

Про це повідомляє агентство Рейтер

За словами міської влади, ядерні регуляційні органи виявили підвищений рівень радіації на дитячому майданчику в центрі Токіо у четвер, 23 квітня. Як зазначає агентство, майданчик розташований більш ніж за 250 кілометрів від місця катастрофи на АЕС "Фукусіма-1" на північному сході Японії. При цьому наголошується, що в одному з районів парку рівень радіації сягав 480 мкЗв на годину, а це майже половина річної ефективної дози опромінення. Це можна порівняти з рівнем радіації від 0,7 до 23,2 мкЗв на годину у повітрі міста Окума, розташованого менш ніж за 20 км від АЕС "Фукусіма-1".

Наразі невідомо, чому рівні радіації в парку, що відкрився через два роки після катастрофи на Фукусімі, настільки високі. Зараз доступ на дитячий майданчик закрито.

"Ми все ще з'ясовуємо, що стало причиною підвищених рівнів радіації, і про який тип радіоактивної речовини йде мова", - заявив представник адміністрації парку Кіоко Цужімура (Kyoko Tsujimura). При цьому він зазначив, що випромінювання в інших районах парку залишається низьким.

У зв'язку з інцидентом адміністрація Токіо створила орган, щоб відповісти на питання стурбованих загрозою здоров'ю своїх дітей батьків.

Нагадаємо, раніше цього тижня на резиденцію прем'єра Японії сів заражений радіацією дрон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram