ГоловнаСвіт
Спецтема

Єврогрупа відмовилася давати Греції нові кредити

Глава Єврогрупи заявив про "значні розбіжності" між Грецією та її кредиторами

Єврогрупа відмовилася давати Греції нові кредити
Йерун Дейсселблум
Фото: EPA/UPG

Уряд Греції не отримає міжнародних кредитів, поки не ухвалить остаточне рішення про реформи.

Про це заявив голова ради міністрів фінансів єврозони (Єврогрупи) Єрун Дейсселблум, інформує "Интерфакс".

Він також зазначив, що між Грецією та її кредиторами зберігаються "значні розбіжності". "Нам відомо, що залишається мало часу для укладення угоди (з кредиторами - ред.). Занадто багато часу було втрачено за останні два місяці, тому зрозуміло, що потрібен більш суттєвий прогрес у цих обговореннях", - сказав Дейсселблум.

Голова Єврогрупи підкреслив, що успіх переговорів з кредиторами відповідає інтересам Афін, а відповідальність за його досягнення лежить на посадових особах Греції.

Раніше, 15 квітня, міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Греції c B- до CCC+ з негативним прогнозом. При цьому короткостроковий рейтинг країни знижено з B до C - це переддефолтний рівень.

14 квітня з'явилися повідомлення про те, що Греція готова оголосити дефолт, якщо не зможе досягти угоди з міжнародними кредиторами до кінця квітня. Афіни спростували цю інформацію.

9 квітня Греція зуміла виплатити частину свого боргу (близько €450 млн) перед Міжнародним валютним фондом (МВФ). При цьому у найближчі півроку Афіни мають погасити ще майже €20 млрд.

МВФ відмовив Греції у відтермінуванні виплати боргу

24 лютого Єврогрупа продовжила програму фінансової допомоги Афінам до червня 2015 року. При цьому уряд Греції не хоче вести переговори про повноцінну підтримку з боку Євросоюзу і МВФ, оскільки вона вимагає радикального скорочення соціальних витрат.

Загальна сума заборгованості Греції перед кредиторами становить €320 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram