ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кадиров звинуватив МВС Росії у "спробі виправдати незаконні дії"

Глава Чечні вважає, що керівництво російської поліції намагалася виправдати незаконні дії своїх співробітників

Кадиров звинуватив МВС Росії у "спробі виправдати незаконні дії"
Кадыров
Фото: Предоставлено автором

Глава Чечні Рамзан Кадиров виступив у п'ятницю з заявою, у якій назвав "такою, що не відповідає дійсності," інформацію МВС Росії про те, що ставропольські поліцейські погодили спецоперацію в Чечні зі своїми колегами у цьому регіоні.

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті уряду Чечні.

"Достовірно відомо, що про операції, які проводяться, не був письмово, усно або телефоном поінформований ніхто з керівництва МВС у ЧР та його структурних підрозділів, в тому числі Управління карного розшуку", - заявив Кадиров.

Крім того, за словами Кадирова, "керівництвом МВС РФ зроблена спроба виправдання незаконних дій, аж до спотворення фактів".

Також глава Чечні ще раз повторив свої вимоги, заявивши, що "озброєну людину в масці, яка не представляє силові відомства, мають негайно затримати, а в разі чинення опору - нейтралізувати"

У МВС Росії напередодні повідомили, що 19 квітня ставропольські поліцейські прибули в Чечню, щоб затримати місцевого жителя, якого розшукували за стрілянину по громадянину зі Ставропольського краю.

У відомстві зазначили, що поліцейські поінформували про мету свого візиту колег з Управління карного розшуку МВС Чечні, тому ті запропонували сприяння у проведенні операції.

"Під час самого затримання громадянин, який перебуває в розшуку, спробував прорватися на своєму автомобілі, протаранивши при цьому автомашину співробітників, котрі приїхали, тим самим наражаючи на небезпеку їхні життя. Після цього поліцейські зробили по автомобілю злочинця з метою його зупинки кілька пострілів, одним з яких його смертельно поранили", - заявили в МВС РФ.

Заяву Кадирова, що викликала суспільний резонанс, про те, що він дозволяє стріляти в учасників неузгоджених спецоперацій у Чечні, оприлюднили після того, як у Чечні ставропольські силовики 19 квітня під час затримання вбили Джамбулата Дадаєва. За даними правоохоронних органів, він обстріляв силовиків і спробував протаранити на машині їхній службовий автомобіль, після чого його вбили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram