ГоловнаСвіт

​Ураган в індійському штаті Біхар: 55 жертв, 80 поранених

Прем'єр-міністр Індії пообіцяв жителям Біхару надати всю необхідну допомогу.

​Ураган в індійському штаті Біхар: 55 жертв, 80 поранених
архив
Фото: EPA/UPG

Жертвами урагану в індійському штаті Біхар стали 55 людей, понад 80 отримали поранення.

Про це повідомляє канал NDTV.

Загалом від ударів стихії постраждали 12 районів Біхару. Головний міністр штату Нітіш Кумар на вертольоті облетів місцевість, зруйновану ураганом, і провів нараду з урядом штату. На думку чиновників, у трагедії винуваті непередбачуваність індійської природи і вайлуватість синоптиків, які не зуміли попередити про ураган. Кумар оголосив, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді пообіцяв надати штату всю необхідну допомогу.

Зараз комунальні служби налагоджують транспортне сполучення з постраждалими районами, відновлюють подачу електрики і лагодять телефонні лінії. Уряд Біхару вже пообіцяв виділити 400 тисяч рупій (6,3 тисячі доларів)  компенсації сім'ям загиблих. Крім того, всі, хто втратив житло, додатково отримають по 25 кілограмів зерна, 1800 рупій (менш ніж 30 доларів) на придбання одягу, 2000 рупій (трохи більше за 31 долар) на купівлю посуду і стільки само готівкою.

Аграрний штат Біхар розташований на сході Індії, він відомий украй повільними темпами зростання економіки. За показником ВВП Біхар займає останнє місце серед усіх штатів Індії, при цьому він на третьому місці за кількістю населення і на першому за щільністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram