ГоловнаСвіт

Китай попереджає про зростання ядерного потенціалу КНДР

Експерти допускають збільшення кількості ядерних боєголовок у КНДР до 100 одиниць протягом п'яти років

Китай попереджає про зростання ядерного потенціалу КНДР
архив
Фото: sibnovosti.ru

Китайські ядерні експерти попереджають, що Північна Корея, можливо, вже володіє 20 ядерними боєголовками і можливістю виробляти достатню кількість збройного урану, щоб подвоїти свій арсенал до 2016 року.

Про це пише Wall Street Journal, інформує агентство Рейтер.

Як зазначає агентство, раніше про ядерний потенціал КНДР говорили американські експерти, які оцінювали кількість ядерних боєголовок, наявних у Пхеньяна, у 10-16 одиниць.

Раніше цього року експерти Американо-корейського інституту перспективних міжнародних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса представили три сценарії розвитку ядерного потенціалу Північної Кореї, передбачивши зростання числа боєголовок до 20, 50 або 100 одиниць протягом п'яти років.

На початку квітня Командувач військами Північного командування збройних сил США адмірал Вільям Гортні (William Gortney) заявив, що, на думку американських військових, у КНДР є технології, які дозволяють зменшити розмір боєголовок і встановити їх на балістичні ракети, хоча жодних випробувань такої зброї ще не проводилось.

Пхеньян провів ядерні випробування у 2006-му, 2009-му і 2013 роках, що викликало осуд світової спільноти і посилення санкцій з боку ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram