ГоловнаСвіт

Арабська коаліція продовжує бомбардування позицій повстанців у Ємені

Єменські повстанці зазнають втрат у боях із прихильниками законного президента

Арабська коаліція продовжує бомбардування позицій повстанців у Ємені
Фото: www.1news.az

Арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією далі бомбить позиції шиїтських повстанців-хоуситів в околицях єменських міст Аден та Ібб.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцевих жителів.

Хоча 21 квітня Саудівська Аравія заявила про завершення військової операції у Ємені, згодом того ж дня представник Ер-Ріяда сказав, що війська коаліції у разі необхідності далі бомбитимуть позиції єменських бунтівників, яких підтримує Іран.

За словами місцевих жителів, у четвер арабська коаліція завдала авіаударів по танках, які хоусити використовують у селах поблизу Адена.

Жителі Ібба у свою чергу розповіли, що сили коаліції обстріляли позиції повстанців і склади зі зброєю у регіоні. Окрім іншого, бомбардування зазнала військова база у місті Аль-Кафр, коледж на околиці Ібба, а також будівля ще одного навчального закладу у місті Ярим.

Напередодні ввечері на КПП в Адені у сутичці з місцевим проурядовим ополченням вбили п'ятьох хоуситів. Ще вісьмох повстанців вбили на КПП у районі Далеа.

Наразі на території країни тривають бої між хоуситами і їхніми військовими союзниками, лояльними до екс-президента Алі Абдалли Салеха, і бійцями, лояльними до законного президента Абд Раббо Мансура Хаді.

Криза в Ємені триває з 2011 року. Після відставки президента Ємену Алі Абдалли Салеха новим главою держави став Абд Раббо Мансур Хаді. Однак шиїти-хоусити залишилися не задоволені розвитком політичного процесу. Наприкінці 2014 року вони почали наступ і у січні зайняли єменську столицю Сану, а потім продовжили просування у бік Адена. Хаді мусив покинути країну, після чого наприкінці березня арабська коаліція почала військову кампанію проти хоуситів з метою повернення президента до влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram