ГоловнаСвіт

Влада ПАР задіює армію проти хвилі ксенофобії

Жертвами заворушень у ПАР від початку квітня стали 7 людей, понад 300 людей заарештовано

Влада ПАР спрямовує армійські підрозділи в гарячі райони, охоплені насильством щодо громадян інших африканських країн.

Про це повідомляє euronews.

Хвиля ксенофобії прокотилася по ПАР після того, як король зулусів закликав іммігрантів з бідних сусідніх держав пакувати валізи і забиратися додому.

За словами міністра оборони ПАР Носивіве Мапіса-Нкакула (Nosiviwe Mapisa-Nqakula), військові допомагатимуть поліцейським у наведенні порядку: "Поліція повинна сказати - ми вважаємо, що на цьому етапі нам потрібна ваша допомога. Коли вони це кажуть, верховний головнокомандувач приймає остаточне рішення і повідомляє в парламент. Ми, звичайно, повідомимо парламенту, але пізніше, бо зараз ми проводимо розгортання у зв'язку з надзвичайною ситуацією".

За кілька днів заворушень у ПАР було спалено і розграбовано десятки магазинів, що належать іноземцям. Минулої суботи в північному передмісті Йоганнесбурга було вбито вуличного торговця з Мозамбіку. У вівторок чотирьом підозрюваним у злочині молодим людям було висунуто звинувачення.

За останні три тижні жертвами заворушень стали 7 осіб. Поліція заарештувала понад 300 погромників. Президент ПАР Джейкоб Зума скасував свій візит в Індонезію і оголосив траур за загиблими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram