ГоловнаСвіт

Білоруські митники забрали у журналістів книги про Майдан

Спецслужби заявили, що забрали книги на експертизу

Білоруські митники забрали у журналістів книги про Майдан
Фото: zhitomir.info

Співробітники митниці Білорусі вилучили у журналістів на кордоні збірник матеріалів про протидію цензурі в Україні і книги про Майдан.

Як повідомляє сайт "Білоруський партизан", група журналістів і блогерів на запрошення фонду Ебберта провела два дні у Києві, де зустрічалася з українськими активістами та журналістами. Зокрема, активісти руху "Стоп цензурі!" розповідали про свою боротьбу проти свавілля чиновників. Вони подарували білорусам збірник плакатів "Стоп цензурі! Громадяни за вільну країну". Коли білоруські журналісти поверталися додому, то на кордоні у них всі ці матеріали забрали співробітники митниці.

Журналісти повідомили, що їх протримали на кордоні понад три години. Крім збірок про цензуру у них забрали також книги Катерини Сергацкової про анексію Криму та книгу української журналістки Наталії Гуменюк "Майдан. Тахрір".

Всі вилучені книги, офіційно видані в Україні, білоруські митники забрали на експертизу, нібито для перевірки на наявність у них екстремістських матеріалів.

Це вже не перший випадок, коли митники вилучають книги, які їм здаються підозрілими. Іноді ідеологічна перевірка вилучених книг триває довгі місяці, як у ситуації з книгою політолога Карбалевича "Олександр Лукашенко. Політичний портрет".

Нагадаємо, у Білорусі Георгіївська стрічка неофіційно оголошена поза законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram