ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Лідер "Ісламської держави" отримав серйозне поранення, - ЗМІ

Командири ІД побоювалися за життя свого лідера і готувалися оголосити ім'я нового лідера.

Лідер "Ісламської держави" отримав серйозне поранення, - ЗМІ
Лидер "Исламского государства" Абу Бакр аль-Багдади
Фото: EPA/UPG

Лідер терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) Абу Бакр аль-Багдаді отримав серйозне поранення в результаті авіаудару на сході Іраку.

Про це пише The Guardian.

Джерело видання в Іраку, близьке до ІД, розповіло, що аль-Багдаді серйозно постраждав під час атаки коаліції в березні 2015 року.

За словами джерела, поранення були дуже серйозними, однак лідер терористів уже одужує. Водночас, зазначає видання, аль-Багдаді поки що не може повернутися до щоденного управління організацією. При цьому співрозмовник агентства уточнив, що після того, як лідер ІД отримав поранення, командири угруповання провели екстрену нараду, побоюючись, що він помре, і планували назвати ім'я нового голови терористичного угруповання.

Два інші джерела - іракський радник і західний дипломат - підтвердили газеті, що атака, від якої постраждав аль-Багдаді, швидше за все, сталася 18 березня на кордоні із Сирією. У результаті авіаудару по машинах бойовиків було вбито трьох командирів ІД. При цьому наголошують, що міжнародна коаліція не знала, що аль-Багдаді перебував в одному з автомобілів.

Повідомлення про те, що лідера ІД поранено, надходили і раніше - в листопаді минулого року і в січні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram