ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський опозиціонер Сергій Мохнаткін перерізав собі жили в СІЗО

Опозиціонер виступав проти етапування в колонію суворого режиму.

Російський опозиціонер Сергій Мохнаткін перерізав собі жили в СІЗО
Сергей Мохнаткин
Фото: http://www.zaprava.ru

Російський опозиціонер Сергій Мохнаткін перерізав собі жили в СІЗО після того, як дізнався про прийдешнє етапування в колонію суворого режиму.

Відповідна інформація з'явилася на сайті руху "За права людини" у понеділок, 20 квітня.

17 квітня Мохнаткіна поінформували, що найближчим часом його переведуть у колонію суворого режиму. За словами його адвоката Дениса Левіна, опозиціонер перерізав собі жили на знак протесту. До цього Мохнаткін оголосив голодування.

"Минулого четверга (16 квітня - ред.) із правозахисником Сергієм Євгеновичем Мохнаткіним з боку адміністрації СІЗО-2 проведена профілактична бесіда, в межах якої йому оголошено догану у зв'язку з тим, що він, на думку керівництва слідчого ізолятора, саботує роботу виправної установи і схильний до втечі. Після цього Мохнаткін оголосив голодування", - розповів захисник.

Мохнаткіна, додав він, радше за все, етапують у колонію після зняття швів.

У грудні 2014 року суд засудив Мохнаткіна до 4,5 року колонії суворого режиму, його визнали винуватим у побитті співробітників правоохоронних органів. Слідство вважає, що на акції "Стратегія-31", яка пройшла 31 грудня 2013 року на Тріумфальній площі, Мохнаткін чинив опір співробітникам поліції. При цьому він заподіяв тілесних ушкоджень двом поліцейським.

"Стратегія-31" - всеросійський громадянський рух на захист свободи зібрань у Росії. Існує з літа 2009 року як безстрокова серія громадянських акцій протесту на захист свободи зібрань (31-ша стаття Конституції РФ). Із 31 травня 2009 року заходи регулярно проводять у Москві на Тріумфальній площі о 18:00 кожного 31 числа місяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram