ГоловнаСвіт

Росія повернула фрагмент "Боїнга", вивезений для експозиції в музеї

Позбутися від уламка змусив міжнародний скандал

Росія повернула фрагмент "Боїнга", вивезений для експозиції в музеї

Фрагмент збитого малазійського "Боїнга", який було вивезено в російський Єйськ для експозиції в музеї, повернули назад у Донецьку область.

Про це заявив Валерій Ярко, голова крайової організації "Боевое братство", представник якої привіз уламок в Росію.

"Розуміючи, що всі фрагменти літака є речовими доказами у кримінальній справі, регіональне відділення організації ухвалило єдино можливе рішення повернути цей фрагмент на Донбас з рекомендацією передати його представникам міжнародної слідчої групи в інтересах слідства. Вчора фрагмент було відправлено у Донецьку область", - наводить текст заяви Ярка "Деловой Ейск".

Скандал з вивезенням фрагмента вибухнув після того, як матеріал з фотографією уламка лайнера в руках представника організації "Боевое братство" було опубліковано в газеті "Совет Приазовья". У замітці йдеться, що фрагмент планують виставити в музеї організації "Боевое братство". Повідомлялося, що уламок з назвою авіакомпанії на ньому було передано жителям Єйська "як подяку за доставлені продукти, одяг і медикаменти" від жителів Розсипного, передмістя Тореза, де впала більша частина уламків літака.

Фрагментом "Боїнга", на думку користувачів соцмереж, є частина візка, за допомогою якої пасажирам розвозять їжу і напої.

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс назвав образливим намір експонувати уламок у музеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram