ГоловнаСвіт

У Середземномор'ї перекинулося судно з мігрантами, до 700 загиблих

Врятувати вдалося лише 28 осіб

У Середземномор'ї перекинулося судно з мігрантами, до 700 загиблих
Архив

Біля берегів Лівії перекинулося судно з мігрантами, на борту якого було до 700 осіб.

Триває рятувальна операція, передає ВВС. Видання Times of Malta повідомляє, що врятувати вдалося лише 28 осіб. Як зазначає Reuters, якщо інформація підтвердиться, ця подія стане однією з найбільших катастроф в історії багаторічної міграційної кризи в Середземномор'ї.

Представник італійської Берегової охорони повідомив ВВС, що на борту "від 500 до 700 осіб". До масштабної рятувальної операції, що розгорнулася на південь від італійського острова Лампедуза, залучені кораблі флотів Італії і Мальти, а також комерційні судна.

Представник збройних сил Мальти Девід Чіоффі повідомив СNN, що рятувальники дістали з води "безліч тіл", в тому числі дитячих.

Times of Malta повідомляє, що судно перекинулося близько опівночі, коли до нього наблизився якийсь торговий корабель, і мігранти зібралися біля одного з бортів корабля.

Минулого тижня під час аналогічного трагічного інциденту в Середземному морі загинули 400 мігрантів. Врятувати вдалося лише близько 150. Багато тіл потім винесло на берег у Лівії, звідки люди намагаються досягти європейських берегів у пошуках кращого життя.

Італія і Мальта, відокремлені від Африки лише водами Середземного моря, є однією з найулюбленіших цілей для нелегальних мігрантів.

У 2014 році в Італію морським шляхом прибула рекордна кількість мігрантів - 170 тисяч осіб. Усі вони покинули місця свого проживання в Африці чи на Близькому Сході через зубожіння і військові конфлікти. Щоб потрапити в Італію, охочим доводиться пройти морський шлях 500 кілометрів. При цьому контрабандисти використовують старі судна, які виходять у море перевантаженими і без необхідних запасів води, їжі та рятувального спорядження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram