ГоловнаСвіт

Влада Франції змусить Google розсекретити пошуковий алгоритм

Влада Франції змусить Google розсекретити пошуковий алгоритм

Влада Франції змусить Google розсекретити пошуковий алгоритм
Фото: Lenta.ru

Сенат Франції ухвалив закони на підтримку конкуренції в Інтернеті, один із яких зобов'яже всі пошуковики розкривати алгоритми ранжування результатів.

Про це повідомило видання Techcrunch

Нові правила насамперед позначаться на роботі Google, оскільки 90% пошукових запитів французьких користувачів робляться через пошуковик цієї компанії.

Закони про підтримку конкуренції в Інтернеті внесла на розгляд сенатор Катрін Морін-Десальї (Catherine Morin-Desailly), a міністр економіки Еммануель Макрон виступив проти них. Він заявив, що такі рішення має ухвалювати Євросоюз. Однак Морін-Десальї зазначила, що підтримка французькому інтернет-бізнесу потрібна терміново, а процес ухвалення рішень у ЄС занадто повільний.

Крім того, сенат схвалив закон, що зобов'язує пошуковики давати посилання на сайти трьох конкурентів, один із яких має бути французьким.

Раніше Морін-Десальї говорила, що її поправки покликані зашкодити Google просувати власні сервіси в результатах пошуку на шкоду конкурентам. "Це питання гарантій справедливості, - зазначала вона. - Інтернет стиснувся навколо однієї компанії".

15 квітня Антимонопольний регулятор Євросоюзу висунув Google офіційні звинувачення у недобросовісній конкуренціїи на ринку онлайн-пошуку. Єврокомісія також почала розслідувати скарги на домінування компанії в мобільному пошуку завдяки просуванню власних сервісів через операційну систему Android для смартфонів і планшетів.

Алгоритми ранжування результатів - найбільший секрет пошукових машин. Багато компаній намагаються його розгадати, щоб поліпшити свої позиції у пошукових системах і збільшити розмір аудиторії в Інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram