ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Число загиблих унаслідок пожеж у Сибіру сягнуло 30 осіб

Наразі усі пожежі в Хакасії погашено

Число загиблих унаслідок пожеж у Сибіру сягнуло 30 осіб
архив
Фото: EPA/UPG

Число погибших в результате пожаров в Республике Хакасия (Сибирь, Россия) возросло до 30 человек, еще двое числятся пропавшими без вести.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на повідомлення влади.

"На території Республіки Хакасія відбулися масштабні пожежі, унаслідок яких 30 людей загинули, доля ще двох людей встановлюється. Без житла залишилися близько 5 тисяч осіб. Стихійне лихо завдало шкоди, розміри якого оцінюються більш ніж у 7 мільярдів рублів", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв заявив 16 квітня, що уряд направить близько 700 млн рублів (близько $14 млн) на надання допомоги сім'ям загиблих та постраждалим у пожежах у Хакасії.

13 квітня Слідчий комітет республіки порушив п'ять кримінальних справ за статтею "Недбалість" за фактом пожеж та загибелі людей. Санкція за цією кримінальною статтею передбачає до сімох років позбавлення волі.

За відомостями органів місцевого самоврядування, різну ступінь пошкодження отримали 1328 приватних житлових будинків на території 33 населених пунктів у шістьох районах республіки. По медичну допомогу звернулися понад 600 осіб, близько 80 з них ушпиталено.

Наразі всі пожежі погашено. При цьому на місцях досі чергують сили МНС, щоб не допустити повторних займань. Ведуться відновлювальні роботи.

Масштабні лісові пожежі почалися на території Республіки Хакасія 12 квітня. Основними причинами поширення вогню називають неконтрольоване спалювання трави і сильний вітер: його пориви сягали 30 метрів на секунду. У регіоні діє режим надзвичайної ситуації. Обстеження постраждалих від пожеж районів триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram