ГоловнаСвіт

Лідерів Південної Кореї не пустили на церемонію, присвячену жертвам однією з найбільших морських катастроф XXI століття

Лідерів Південної Кореї не пустили на церемонію, присвячену жертвам однією з найбільших морських катастроф XXI століття
Поминальная церемония по жертвам крушения парома "Севоль" в Южной Корее
Фото: EPA/UPG

Родичі загиблих на поромі "Севоль" відмовилися пустити на поминальну церемонію прем'єр-міністра Лі Вангу і не дозволили президентові Пак Кин Хе віддати почесті жертвам катастрофи.

Про це повідомляє

The Guardian.

Жалобні заходи в першу річницю катастрофи порома "Севоль" пройшли в порту Пхенмок на острові Чиндей. Члени сімей загиблих не пустили прем'єр-міністра Лі Ван Гу в зал, де стояв поминальний вівтар, і заблокували доступ президентові Пак Кин Хе. Люди не задоволені високим рівнем корупції і низькими стандартами безпеки в країні, що, на їхню думку, призвело до катастрофи, а також низькими темпами розслідування. Пак Кин Хе пообіцяла зробити все можливе, щоб найближчим часом підняти затонуле судно, але заспокоїти розгніваних родичів жертв їй не вдалося.

У справі про катастрофу "Севоля" засуджено понад 50 осіб, серед них 15 членів екіпажу і кількох співробітників компанії-оператора. Капітан Лі Чжун Сок отримав 36 років в'язниці - слідство встановило, що він та інші моряки покинули судно одними з перших, не організувавши евакуацію пасажирів.Пором "Севоль" перекинувся і затонув 16 квітня 2014 року біля південно-західного узбережжя Корейського півострова. На борту судна перебували 476 осіб, більшість із них - школярі. Загинули 304 людини. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram