ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кудрін: Росія втрачатиме частку у світовій економіці

Екс-глава Мінфіну РФ стурбований можливістю ослаблення обороноздатності країни

Кудрін: Росія втрачатиме частку у світовій економіці
Кудрин
Фото: old.er.ru

Колишній перший віце-прем'єр, екс-глава Мінфіну РФ Олексій Кудрін вважає, що середнє зростання ВВП Росії в найближчі роки, в період другого президентського терміну Володимира Путіна до 2018 року, становитиме близько 1,5% порівняно з приблизно 7% за підсумками першого президентського терміну, що скоротить частку російської економіки у світі.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Перший Ваш президентський термін характеризувався тим, що економічне зростання було близько 7% в середньому щорічно, при цьому ціна на нафту в середньому була близько 30 доларів за барель", - звернувся Кудрін до Путіна в під час "прямої лінії" президента з росіянами в телеефірі.

"А от у нинішній президентський термін, навіть за умови ціни на нафту, якщо вона буде 65-70 доларів (за барель - ред.), економічне зростання в середньому буде близько 1,5% щорічно, - зазначив Кудрін. - На роки падіння знадобляться роки зростання, але в середньому зростання (ВВП) буде 1,5%, тобто це нижче, ніж економічне зростання у світі, і частка російської економіки у світі буде зменшуватися".

За його словами, це означає, що у Росії виникне нестача інвестицій у технічний процес, в модернізацію, і це може привести до ослаблення обороноздатності країни, турбується він. "І що б ми не говорили, що ми впораємося, ось ті цифри, про які я сказав (1,5% середнє зростання ВВП - ред.) - до 2018 року - практично доконаний факт", - підкреслив Кудрін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram