ГоловнаСвіт

Греція виключила можливість проведення дострокових виборів

ЗМІ очікували, що Афіни не зуміють досягти угоди про реформи із міжнародними кредиторами

Греція виключила можливість проведення дострокових виборів

Державний міністр Греції Алекос Флабораріс (Alekos Flabouraris) у середу відкинув чутки, що лівий уряд країни розглядає можливість проведення дострокових виборів.

Як повідомляє агентство Рейтер, останніми днями у ЗМІ широко поширилися чутки про те, що уряд прем'єр-міністра Алексіса Ципраса може провести дострокові вибори, якщо не зуміє досягти угоди про реформи з кредиторами в ЄС і МВФ, які надають Афінам кошти, необхідні для боротьби з економічною кризою.

"Немає сенсу у проведенні виборів, - сказав держміністр. - Вони відбулися два місяці тому, ми отримали певний мандат на управління. Нам не потрібні вибори, я виключаю їх на 100%".

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомляли, що Греція пригрозила кредиторам оголосити дефолт. Згодом, однак, Афіни спростували інформацію ЗМІ про підготовку дефолту.

Загальна сума держборгу Греції перевищує €300 млрд - майже удвічі більше ніж ВВП країни. Греція наполягає на списанні або реструктуризації більшої частини боргу до проведення реформ, з якими за домовленостями пов'язані майбутні позики, тоді як аналітики періодично висловлюють сумніви у здатності Греції виконувати свої зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram