ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російського мільярдера оголосили в міжнародний розшук

За деякими даними, російський бізнесмен переховується від слідчих у Франції

Російського мільярдера оголосили в міжнародний розшук
Алексей Семин
Фото: www.business-gazeta.ru

Фігуранта кримінальної справи про пожежу в торговому центрі "Адмірал" у Казані (Росія) Олексія Сьоміна оголосили в міжнародний розшук.

Про це з посиланням на джерело в Слідчому комітеті Росії Татарстану повідомляє ТАСС.

"Слідством винесено постанову про оголошення Олексія Сьоміна в міжнародний розшук", - заявив представник СК РФ Андрій Шептицький.

Раніше Сьоміну, якого слідство вважає власником будівлі, було заочно висунуто звинувачення за статтями "Порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель двох і більше осіб", "Зловживання повноваженнями", "Підробка документа" і "Виконання робіт, не відповідають вимогам безпеки".

Статок Сьоміна, за даними Forbes на 2014 рік, оцінюється в $1,15 млрд.

Пожежа в ТЦ "Адмірал" в Казані сталася 11 березня. Під завалами виявили тіла 17 загиблих. Прокуратура заявила, що загиблих було б менше, якби підприємці не прорвали поліцейське оточення, щоб врятувати своє майно з вогню.

За основною версією МНС, причиною пожежі стала електротехнічна несправність. Як поінформували у відомстві, востаннє будівлю торгового центру за поданням прокуратури перевіряли в листопаді минулого року, і тоді було виявлено багато порушень.

У кримінальній справі, порушеній за фактом події, проходять 12 осіб - крім Сьоміна, до цього списку увійшли генеральний директор ВАТ "Інвестиційна будівельна компанія" і ЗАТ "Управляюча компанія" АС Менеджмент "Роберт Хайруллін, директор ТОВ "Зоря" - фірми-орендаря ТЦ "Адмірал" - Гусейн Гахраманов, його заступники Микола Каєкін і Гюльгусейн Наджафов, начальник міжрайонного відділу судових приставів з особливих виконавчих проваджень УФССП РФ по Республіці Татарстан Жанна Алпарова, колишній пристав-виконавець Мінзіля Сафіна, фахівці регіональної інспекції Державного будівельного нагляду Галія Ісаєва і Роман Юдін і троє робітників - Наїль Габдулхаев, Фірдінат Ульданов і Альберт Халіков.

За словами Сьоміна, він не є юридичним власником будівлі, в якій розташовувався торгівельний центр, що згорів, оскільки формально володіє лише інвестиційними паями фонду нерухомості "Казанський земельний інвестиційний фонд", до власності якого воно належить. Крім того, він стверджує, що не є посадовою особою і не несе відповідальності за пожежну безпеку будівлі, а за договором оренди всі ці питання мав вирішувати орендар будівлі.

За деякими даними, зараз мільярдер перебуває у Франції і не збирається приїжджати Росію для зустрічі зі слідчими. У його компанії пояснили, що "виїхати з Франції Сьоміну не дозволяють справи і стан здоров'я". Сам він висловив готовність спілкуватися з представниками СК дистанційно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram