ГоловнаСвіт
Спецтема

Греція спростувала інформацію ЗМІ про підготовку дефолту

Загальна сума заборгованості Греції перед кредиторами становить €320 млрд.

Греція спростувала інформацію ЗМІ про підготовку дефолту
Фото: clccharter.org

Уряд Греції спростував інформацію газети The Financial Times про підготовку дефолту за зовнішнім боргом країни.

Про це повідомляє РИА Новости.

Очікується, що міжнародні кредитори виділять ще €7,2 млрд в рамках чинної програми допомоги. Переговори про умови отримання цієї суми Греція має намір завершити до 24 квітня.

За словами неназваного представника грецького уряду, якого цитує агентство, це "чергова дата, коли не буде кінця світу". Співрозмовник агентства також нагадав, що чутки про дефолт Греції передбачали вже кілька разів: після дострокових виборів 25 січня (у разі перемоги ліворадикальної партії "Сіріза"), 28 лютого, коли спливав термін угоди кредиторів з урядом, очолюваним Антонісом Самарасом, про продовження програми допомоги, а також 9 квітня, коли Афіни мали перерахувати черговий платіж МВФ.

"Греція, знову до розчарування деяких, не готується до жодного банкрутства, так само як і її кредитори. Переговори тривають повним ходом до взаємовигідного рішення", - заявили журналістам в уряді Греції, коментуючи статтю FT. У свою чергу у грецькому мінфіні зазначили, що "такі публікації підривають переговори і Європу".

За даними FT, Греція вирішила пропустити у травні і червні платежі Міжнародному валютному фонду на суму €2,5 млрд. Як стверджує видання, це пов'язано з тим, що уряд країни бачить своїм пріоритетним завданням виплату зарплат у держсекторі і державних пенсій.

Нагадаємо, що загальна сума держборгу Греції перевищує €300 млрд - майже удвічі більше ніж ВВП країни. Греція наполягає на списанні або реструктуризації більшої частини боргу до проведення реформ, з якими за домовленостями пов'язані майбутні позики, а аналітики періодично висловлюють сумніви у здатності Греції обслуговувати свої зобов'язання. Загальна сума заборгованості Греції перед кредиторами становить €320 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram