ГоловнаСвіт

Австралія залишить без дитячої допомоги противників вакцинації

Уряд Еббота вирішив боротися за здоров'я нації за допомогою грошей

Австралія залишить без дитячої допомоги противників вакцинації

Австралійський уряд збирається скасувати виплату дитячих допомог сім'ям, які відмовляються від вакцинації своїх дітей.

Як повідомляє ABCnews, за нинішніми правилами сім'ї мають право на отримання виплат на загальну суму до 15 тис. австралійських доларів, якщо відмовляються від вакцинації з особистих, філософських чи релігійних причин. Прем'єр Австралії Тоні Еббот заявив, що уряд вирішив переглянути умови отримання допомоги: тепер на них зможе претендувати тільки невелика кількість сімей "відмовників" з релігійних чи медичних причин.

Міністр соцполітики Скотт Моррісон уточнив, що релігійним "відмовникам" доведеться отримувати довідку в церкві або іншій подібній організації. Він підкреслив, що жодна з основних церков не виступає проти вакцинації, тому кількість тих, хто зможе претендувати на допомогу без неї, вкрай мало.

Нагадаємо, що проблема вакцинації гостро стоїть і для України. У 2013 році на сайті МОЗ було проведено опитування "Чи вакцинуєте ви свою дитину/дітей". На це питання тільки 34% батьків заявили, що роблять щеплення згідно із затвердженим Міністерством охорони календаря щеплень. 51% батьків вибрали відповідь "Ні, з особистих причин".

У 2012 році в Україні було зареєстровано спалах кору через небажання батьків вакцинувати дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram