ГоловнаСвіт

Пакистан відмовився брати участь у військовій операції проти єменських повстанців

Ісламабад пообіцяв Ер-Ріяду підтримку в разі загрози безпеці Саудівської Аравії.

Пакистан відмовився брати участь у військовій операції проти єменських повстанців

Парламент Пакистану в п'ятницю проголосував проти участі у військовій операції проти шиїтських повстанців-хоуситів у Ємені.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Саудівська Аравія просила Пакистан, значну частину населення якого становлять суніти, надати свої кораблі, літаки і війська для участі у військовій операції проти єменських повстанців.

Пакистанський парламент натомість прийняв проект резолюції, що закликає всі сторони до мирного врегулювання своїх розбіжностей на тлі "погіршення ситуації з безпекою та гуманітарної ситуації", яка "має наслідки для миру і стабільності в регіоні".

"Парламент бажає, щоб Пакистан зберігав нейтралітет у єменському конфлікті, щоб мати можливість грати активну дипломатичну роль у припиненні кризи", - йдеться в документі. При цьому пакистанська влада висловила "беззастережну підтримку" Ісламабадом дій Ер-Ріяда, а також пообіцяла "стояти пліч-о-пліч із Саудівською Аравією і її народом", якщо безпеці саудівської території буде щось загрожувати.

Як зазначає агентство, найближчим часом уряд Пакистану публічно прокоментує проект резолюції, проте очікують, що він підтримає рішення парламенту.

Проіранські шиїтські бойовики-хоусити протягом останніх тижнів активно намагаються захопити владу в Ємені. Проти них 26 березня почала діяти коаліція сунітських країн на чолі із Саудівською Аравією, чиї ВПС регулярно завдають ударів по об'єктах повстанців у Ємені. Ця операція отримала назву "Буря рішучості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram