ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жириновський не зміг здати норми ГПО

Раніше лідер ЛДПР зобов'язався не тільки здати ГПО, а й "повторювати це на постійних засадах і пропагувати".

Жириновський не зміг здати норми ГПО
Жириновский
Фото: EPA/UPG

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський не здав нормативів ГПО ("Готовий до праці і оборони").

Про це повідомляє радіостанція "Говорит Москва".

"Головне - дати приклад", - заявив Жириновський за підсумками випробувань. Лідер ЛДПР виконав вправи на прес, віджимався, а потім пограв у волейбол. Для успішного проходження випробувань політику потрібно було виконати чотири види вправ: 10 разів відтиснутися від підлоги, 20 разів зробити вправу на прес, пробігти чотири кілометри на лижах або три кілометри перетятою місцевістю, проплисти 25 метрів без урахування часу або зробити нахил уперед, торкнувшись пальців ніг.

Водночас кореспондент "Русской службы новостей" повідомив, що Жириновський не здавав нормативів, а просто приїхав спробувати. Про те, що Жириновський має намір здати нормативи ГПО, йшлося на сайті ЛДПР.

"Ми не просто здамо ГПО, а будемо це повторювати на постійних засадах і пропагувати. Я вже здавав ці нормативи в дитинстві, завжди до цього ставився серйозно", - наголосив Жириновський.

8 квітня Жириновський розповів радіостанції, що його вага не перевищує 100 кілограмів. "Вага не грає ролі, мова не йде про рекорди, головне - прийти, розім'ятися, пограти в м'яч, керлінг. Але не треба сидіти і всіх ганити, поливати брудом. Люди хочуть, треба це підтримувати. Прекрасно, що люди здають норми ГПО", - заявив Жириновський.

День перед тим лідер КПРФ Геннадій Зюганов припустив, що здав би норми ГТО краще, ніж Жириновський. "Щодо мене, там, по-моєму, Жириновський викликає. Гадаю, він в усіх видах мені продує", - зазначив Зюганов, цитує його ТАСС.

Здача нормативів ГПО стартувала в Росії 7 квітня. Узяти участь у випробуваннях змогли школярі в 12 регіонах Росії. 8 квітня норми ГПО здавали депутати. Із 450 парламентаріїв про намір пройти випробування заявили щонайменше 30 осіб, більшість - із фракції ЛДПР. З 2017-го здати нормативи зможуть усі охочі.

Нова структура комплексу ГПО, розроблена Мінспорту, має 11 рівнів складності. Перші п'ять розраховані на школярів, шостий - на молодь від 18 до 29 років. Кожен наступний рівень оцінює фізичну підготовку людей у віці 30-39, 40-49, 50-59, 60-69 і поза 70 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram