ГоловнаСвіт

У Росії провели військові навчання для розгону можливого "Майдану"

Навчання проходили в тісній взаємодії з ОВС округу, ФСБ і ФСКН

У Росії провели військові навчання для розгону можливого "Майдану"
Фото: EPA/UPG

Внутрішні війська МВС Росії провели навчання, під час яких відпрацювали протидію в разі виникнення можливого "Майдану".

Про це повідомив керівник прес-служби військ Василь Панченков, інформує РИА Новости.

Зокрема під час навчань "Заслін-2015" відпрацювали дії в умовах різкого ускладнення оперативної ситуації та виникнення надзвичайної ситуації.

"За основу взяли події, які відбувалися в недавньому минулому в одній із сусідніх країн. Відпрацьовували участь внутрішніх військ в охороні громадського порядку і забезпечення громадської безпеки, протидію терористичним проявам і екстремізму. Для створення ситуації, близької до реальності, використали всі атрибути тих подій, аж до палаючих покришок і закидання військовослужбовців камінням і пляшками", - розповів Панченков.

За його словами, під час навчань відпрацювали різні варіанти розвитку ситуації, зокрема застосування всього арсеналу спецзасобів, яким забезпечені співробітники внутрішніх військ і правоохоронних органів.

"Це й індивідуальні спецзасоби, і поліцейські гази подразливої дії, і водомети, а також різні види військової техніки та спеціального озброєння нелетальної дії", - зазначив Панченков.

Навчання проходили в тісній взаємодії з ОВС округу, ФСБ і ФСКН (Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків).

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив стурбованість частотою раптових навчань російських військ останнім часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram