ГоловнаСвіт

Греція спростувала чутки про те, що зверталася до Росії по фінансову допомогу

Представники Афін заявили, що Греція не робитиме того, що виходило б за рамки інтересів Євросоюзу.

Греція спростувала чутки про те, що зверталася до Росії по фінансову допомогу

Уряд Греції не зверталася до уряду Росії з проханням надати фінансову допомогу.

Про це заявило джерело в уряді Греції перед зустріччю прем'єр-міністра Алексіса Ципраса з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє агентство Рейтер.

"Ми не просили (Росію - ред.) про фінансову допомогу. Ми хочемо вирішувати наші боргові та фінансові проблеми в межах єврозони", - повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, учасники переговорів у Москві обговорять перспективи економічної кооперації двох країн і двосторонні інвестиції та торгівлю. Водночас він дав зрозуміти, що Греція не робитиме того, що виходить за рамки інтересів Євросоюзу.

"Греція знає, що має робити в рамках Євросоюзу. Але кожна країна також має свої суверенні права для розвитку двосторонніх відносин", - заявив представник Афін. При цьому він висловив сподівання, що робоча група Євросоюзу, яка готує саміт міністрів фінансів Єврозони, зробить усе можливе, щоб зустріч пройшла успішно.

Нагадаємо, 31 березня повідомляли, що Греція попросила в Росії знижку на газ. Також нагадаємо, що ще в лютому прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що його лівий уряд має намір повною мірою використовувати мандат на переговори з європейськими партнерами і виключив можливість того, що Афіни звернуться до Росії за фінансовою допомогою. Незважаючи на це, згодом неодноразово повідомлялося про те, що Греція йде на зближення з Росією і може звернутися до Москви по фінансову допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram