ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували заборонити фільми зі США і з ЄС

Російський депутат визнав, що зарубіжна кінопродукція не є антиросійською

У Держдумі запропонували заборонити фільми зі США і з ЄС
Госдума
Фото: http://www.ntv.ru

Депутат Держдуми від ЛДПР Єгор Анісімов запропонував заборонити прокат у Росії фільмів, створених у державах, які ввели санкції проти Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

Із законопроекту, внесеного депутатом до нижньої палати парламенту, випливає, що прокат (показ) кінопродукції (фільмів, мультфільмів тощо), виробленої в державах, які ввели санкції щодо РФ, не допускається. За недотримання цієї вимоги пропонують карати громадян штрафом у розмірі від 2000 до 2500 рублів ($35-45), посадових осіб - від 4000 до 5000 рублів ($70-90), а юридичних - від 40 тис. до 50 тис. рублів ($700- 900).

"Режисери, продюсери та інші представники, які беруть участь у реалізації на території Росії своєї кінопродукції, мають відповідати за дії свого уряду або принаймні виходити до нього з відповідними пропозиціями", - заявив Анісімов. На його думку, така ситуація суперечить інтересам Росії.

При цьому парламентарій визнає, що кінопродукцію, вироблену в країнах, уряд яких ухвалив рішення застосовувати стосовно Росії будь-які санкції, не слід вважати антиросійською.

Євросоюз, США і низка інших західних країн почали послідовно вводити санкції проти Росії відразу після анексії Криму в березні 2014 року. Протягом минулого року санкції неодноразово розширювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram