ГоловнаСвіт

Єменські повстанці зажадали припинення авіанальотів для мирних переговорів

Хусити виключають повернення президента Ємену на свій пост

Єменські повстанці зажадали припинення авіанальотів для мирних переговорів
Минобороны Йемена
Фото: EPA/UPG

Єменські повстанці-хусити готові до мирних переговорів з коаліцією арабських країн у випадку, якщо вона припинить авіанальоти.

Про це пише Reuters з посиланням на представника хуситів Салех ас-Саммада, який раніше був радником поваленого президента Абд Раббо Мансура Хаді. При цьому ас-Саммад виключив можливість повернення Мансура Хаді на свій пост.

"Ми продовжуємо стояти на своїй позиції щодо діалогу і вимагаємо його продовження, незважаючи на все, що сталося. У нас немає жодних умов, окрім припинення агресії", - заявив ас-Саммад.

Нагадаємо, 26 березня Саудівська Аравія і ще низка арабських країн оголосили про початок операції ВПС проти єменських повстанців. Окрім того, 29 березня арабські держави прийняли рішення про створення єдиної армії.

Криза в Ємені триває з серпня 2014 року. Наприкінці січня шиїтські заколотники хусити змусили президента Абд Раббо Мансура Хаді оголосити про відставку. Згодом глава держави перебрався зі столиці країни Сани в своє рідне місто Аден, де він збирає своїх прибічників. Єменська столиця Сана залишається під контролем хуситів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram