ГоловнаСвіт

В Британии прошли предвыборные теледебаты

Британцы считают Кэмерона лучшим кандидатом на должность премьера.

За п'ять тижнів до запланованих на 7 травня парламентських виборів у Великобританії лідери основних політичних партій провели в четвер увечері теледебати.

Про це повідомляє euronews.

Центральною частиною дискусії стала суперечка чинного прем'єра і лідера консерваторів Девіда Кемерона з главою опозиційної Лейбористської партії Едом Мілібендом.

"Я думаю, що якщо ми повернемося до зростання податків, витрат і боргу, тобто - до всього того, що раніше призвело до бюджетного безладу, ми не допоможемо робітникам, ми тільки ускладнимо їхнє становище", - заявив Кемерон.

"Ви не займалися податковими притулками, ви не займалися хедж-фондами, - звинуватив опонента Мілібенд. - Ви мусите задатися питанням, чому Девід Кемерон не займався хедж-фондами? Тому що ці фонди фінансують його партію".

Згідно з опитуваннями, британцям найбільше сподобалася риторика лідера Партії незалежності Сполученого Королівства Найджела Фараджа, який виступає проти імміграції і за вихід Великобританії з Євросоюзу: "Після Другої світової війни ми приймали 30 тис.іммігрантів на рік. Зараз - 300 тисяч. Це у 10 разів більше, ніж у 1945 році".

"Проблема, Найджеле, в тому, що ви - це "чорний хід" для лейбористського уряду, який, у разі приходу до влади, відчинить ворота для імміграції, - сказав Кемерон. - Це не те, чого хоче ця країна".

"Девіде, я запитую себе: в якому світі ви живете?" - прокоментував слова прем'єра Мілібенд.

Консерватори стверджують, що якщо британці голосуватимуть на виборах за партію Фаража, це розділить голоси правих і приведе до перемоги лейбористів. За даними euronews, зараз Партію незалежності Сполученого Королівства готові підтримати близько 13% виборців, а лейбористи і консерватори йдуть майже рівно.

Разом з тим, як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на результати опитування, проведеного ComRes/ITV, особистий рейтинг Кемерона вищий, ніж у його партії. 40% виборців вважають Кемерона найбільш підходящим на посаду прем'єр-міністра, і лише 28% симпатизують Мілібенду.

Експерти вважають, що жодна з найбільших партій, швидше за все, не отримає вирішальної більшості і доведеться вести тривалі переговори про формування коаліційного уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram