ГоловнаСвіт

Французький парламент заборонив працювати у країні занадто худим моделям

Влада Франції вирішила боротися з анорексією у країні

Французький парламент заборонив працювати у країні занадто худим моделям
Французский парламент
Фото: polit.pro

Парламент Франції заборонив працювати у країні занадто худим моделям.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Депутати Національних зборів у п'ятницю ухвалили відповідну поправку до законопроекту про охорону здоров'я в рамках боротьби з анорексією (розлад харчової поведінки, що характеризується навмисним зниженням ваги).

Ініціативу підтримала міністр охорони здоров'я Марісоль Турен, яка вважає тривожним факт присутності надмірно худих моделей у фешн-індустрії.

"Забороняється залучення до роботи у фешн-індустрії усіх, чий індекс маси тіла нижчий за встановлені параметри", - свідчить документ, який підтримали владна Соціалістична партія і "Зелені".

Згідно з новим законопроектом, щоб одержати роботу, модель має бути старшою за 18 років, важити щонайменше 55 кілограмів при стандартному для манекенниць зрості близько 175 сантиметрів. У разі можливих порушень винним загрожує до шести місяців в'язниці і штраф у розмірі до €75 тис.

За оцінками експертів, у Франції від 30 до 40 тисяч осіб страждають від анорексії. При цьому більшість із них - підлітки.

У 2007 році Ізабель Каро (Isabelle Caro), колишня французька фотомодель, яка страждала на анорексію, знялася оголеною у фотосесії, присвяченій підвищенню обізнаності про хворобу. У 2010 році у віці 28 років вона померла.

Мода на екстремальну худорлявість прийшла у фешн-галузь у 1960-х роках, остаточно ставши трендом у 1990-х (період, який в індустрії моди називають "героїновим шиком"). У другому десятилітті XXI століття модна індустрія, яка довгі роки відрізнялася неймовірно суворими стандартами, дозволила виходити на подіум манекенницям, котрі не відповідають класичним уявленням про красу. Так, компанія L'Oreal уклала договір з моделлю-трансгендером; на подіумах і у глянцевих фотосесіях почали з'являтися манекенниці з пишними формами, а також старші моделі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram