ГоловнаСвіт

США готові послабити санкції проти Ірану, - Обама

У разі порушень домовленостей обмеження можна буде повернути

США готові послабити санкції проти Ірану, - Обама
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама назвав "історичною" домовленість з іранського ядерного питання, досягнуту 2 квітня в результаті важких переговорів в Лозанні у форматі "6+1" (США, Росії, Китаю, Великобританії, Франції та Німеччини, а також Ірану).

Він висловив сподівання, що це стане основою для укладання широкої угоди, яка задовольнить усі сторони, передає Укрінформ.

"Сьогодні США разом з нашими союзниками і партнерами досягли історичного розуміння з Іраном, яке в разі повного виконання дозволить запобігти отриманню ним (Іраном. - Ред.) ядерної зброї", - заявив президент США під час виступу в Білому домі, характеризуючи підсумок переговорів у Лозанні.

"Якщо ця концепція призведе до укладення остаточної всеосяжної угоди, це зробить нашу країну, наших союзників і наш світ безпечнішим", - заявив Обама, додавши, що вважає досягнуту угоду "хорошою" і такою, що відповідає основним цілям Заходу.

Президент США заявив, що готовий до "поетапного ослаблення санкцій" проти Ірану, додавши, що в разі порушень домовленостей ці обмеження можна буде повернути.

Минулого тижня в Лозанні, Швейцарія, тривали переговори щодо досягнення принципових домовленостей про обмеження ядерної програми Ірану в обмін на послаблення санкцій. Переговорний процес був складніший, ніж очікували сторони, через що його довелося продовжити на кілька незапланованих днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram