ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

США нададуть військову допомогу Туркменії для захисту від бойовиків ІД

За деякими даними, в афганських провінціях, що межують із Туркменією, зосереджено до 5000 бойовиків ІД

США нададуть військову допомогу Туркменії для захисту від бойовиків ІД
Фото: expert.ru

США у відповідь на офіційне прохання влади Туркменії погодилися надати їй військову допомогу.

Про це заявив глава Об'єднаного центрального командування США (US CENTCOM), генерал Ллойд Джеймс Остін, на засіданні профільної комісії в сенаті Конгресу з питань бюджету 2016 і майбутніх оборонних програм, інформує CA-News.

"Туркменістан нещодавно висловив бажання придбати військове спорядження і технології для забезпечення своєї безпеки на афганському кордоні. І ми готові зробити все можливе, щоб допомогти їм", - заявив генерал.

За даними афганських ЗМІ, запит від влади Туркменії надійшов після отримання даних про присутність бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) на півночі Афганістану.

Раніше в інтерв'ю "Ленте.ру" директор Центру дослідження Афганістану у Франкфурті-на-Майні Азіз Аріанфар підкреслював, що до 5000 бойовиків ІД зараз зосереджені в афганських провінціях, що мають спільний кордон з Туркменією. На його думку, розширення впливу цього терористичного угруповання на Середню Азію пов'язане з конкуренцією за ринки збуту газу. Як підкреслив Аріанфар, силові структури Туркменії вже не можуть впоратися із забезпеченням безпеки на кордоні з Афганістаном. Протяжність спільних кордонів між двома республіками становить 745 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram