ГоловнаСвіт

Московські комунальники назвали "неповагою до історії" таблички на місці вбивства Нємцова

Держустанова "Міськміст" спростувала свою причетність до зникнення меморіалу Нємцову

Московські комунальники назвали "неповагою до історії" таблички на місці вбивства Нємцова
Фото: EPA/UPG

Держустанова "Міськміст", у віданні якої знаходиться Великий Москворецький міст, визнала неповагою до історії деякі елементи народного меморіалу на місці вбивства політика Бориса Нємцова на цьому мосту, зокрема написи фарбою на бордюрі і різні таблички.

Про це повідомляє "Интерфакс".

В установі розповіли, що саме "Міськміст" займається прибиранням сміття, ремонтом покриття і підтриманням інженерної частини в належному стані. За словами керівника підприємства Юрія Іванкова, на мосту заборонено розміщення будь-якої атрибутики. Також, за словами Іванкова, на мосту з'являються квіти і лампади. Крім того, щовечора гранітні бордюри розписують з балончиків з фарбою.

"Це є банальною неповагою до історії міста та пам'ятника в цілому", - сказав він.

Однак, за словами Іванкова, співробітники "Міськміст" прибирають з мосту тільки зів'ялі квіти. Написи, таблички та наклейки так само прибиратимуть.

У суботу, 27 березня, група невідомих повністю ліквідувала імпровізований меморіал на місці вбивства Бориса Нємцова. На відео,

що з'явилося, було видно, як вони згрібають у чорні пакети для сміття квіти, фотографії та прапори.

Раніше видання "Йод" з посиланням на джерело в мерії повідомило, що меморіал могли знищити за вказівкою віце-мера Петра Бірюкова. За даними видання, він розкритикував префекта Центрального адміністративного округу Москви Віктора Фуєра за те, що на мосту не наведено "порядок".

Нагадаємо, раніше в понеділок у Кремлі заявили про непричетність до знищення меморіалу Нємцову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram