ГоловнаСвіт

МЗС Ірану звинуватило президента Туреччини у наклепі

Ердоган звинуватив Тегеран у спробах встановити панування на Близькому Сході

МЗС Ірану звинуватило президента Туреччини у наклепі
Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Ірану у неділю викликало повіреного у справах Туреччини "на килим" після того, як президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Іран у спробах встановити панування на Близькому Сході.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на іранські ЗМІ.

"Ми викликаємо повіреного у справах Туреччини, щоб зареєструвати заперечення Ірану щодо коментарів Ердогана і домогтися чіткої відповіді", - заявила представник МЗС Ірану Марзіє Афкам (Marzieh Afkham).

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф минулого тижня відкинув звинувачення Ердогана і звинуватив президента Туреччини у проведенні політики, що завдає шкоди регіону.

Крім того, деякі іранські чиновники і законодавці закликали уряд скасувати запланований на наступний тиждень візит Ердогана у Тегеран.

Зазначимо, що відносини між Туреччиною та Іраном в цілому дружні, але є й точки напруженості, одна з яких пов'язана з системою ПРО НАТО, встановленою на турецькій території. У Тегерані вважають, що США встановили цю систему з метою захистити Ізраїль від балістичних ракет Ірану у разі конфлікту. Іран і Туреччина співпрацюють у багатьох сферах: у боротьбі з тероризмом і незаконним обігом наркотиків, а також з метою сприяння стабільності в Іраку та Центральній Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram