ГоловнаСвіт

В Узбекистані відбулися президентські вибори

Спостерігачі СНД визнали вибори в Узбекистані вільними.

В Узбекистані відбулися президентські вибори
Ислам Каримов

В Узбекистані в неділю, 29 березня, пройшли президентські вибори. Очікують, що перемогу здобуде діючий президент Іслам Карімов.

Голова виконкому СНД Сергій Лебедєв від імені місії спостерігачів визнав президентські вибори в Узбекистані відповідними загальновизнаним демократичним нормам, повідомляє узбецьке інформагентство Report.

"Вибори пройшли відповідно до Конституції й інших законодавчих актів Узбекистану. Вони забезпечили право громадян на вільне волевиявлення", - наголосив Лебедєв. Він зазначив, що "на дільницях, де проходили вибори президента, панувала святкова атмосфера, дуже багато молоді на тих дільницях, які ми відвідали, виступ творчих колективів, були навіть передбачені кімнати матері та дитини".

Президентські вибори проводили в Узбекистані вчетверте. Діючому президентові Ісламу Карімову протистояли три кандидати: Хатамжон Кетмонов від Народно-демократичної партії Узбекистану, Акмаль Саїдов від Національно-демократичної партії "Міллі тікланіш" - "Національне відродження" і Нарімон Умаров - Соціал-демократична партія "Адолат" - "Справедливість".

Зазначимо, що Іслам Карімов керує республікою з 1989 року. Під час передвиборної кампанії 77-річний Карімов заявляв, що зробить необхідні кроки для боротьби з корупцією та забезпечення зростання добробуту населення.

Попередні результати голосування оприлюднять у понеділок.

За даними ЦВК, явка на виборах президента Узбекистану на момент закриття виборчих дільниць становила 91% відсоток виборців, або

18,93 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram