ГоловнаСвіт

Міністр імміграції Канади: Путін поводиться, як терорист

У Канаді вважають, що ситуація на сході України - це найбільша загроза світовій безпеці

Міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер, коментуючи ситуацію на Донбасі, заявив, що президент РФ Володимир Путін поводиться, як терорист, і попередив, що ситуація в Україні впливає на світову безпеку.

Про це повідомляє National Post.

За словами Александера, ситуація на сході України - це найбільша загроза світовій безпеці сьогодні.

Канадський міністр виступив із заявою ще 22 лютого на зустрічі з канадцями українського походження, проте в Інтернет запис його виступу потрапив лише недавно.

"Це найбільша проблема, що стоїть перед світом сьогодні, на мій погляд, як я думаю, на погляд нашого прем'єр-міністра і нашої команди, - сказав він аудиторії. - Так, це тероризм. Володимир Путін поводиться, як терорист".

Він також назвав серйозною ситуацію в Сирії та Іраку, і Канада не забуває про те, що відбувається у цих країнах.

Проте, як підкреслив міністр, йдеться передусім про Україну. "Не існує такого сценарію, який вів би до миру в усьому світі і процвітання всієї Європи і який не включав би активні міжнародні спроби забезпечити Україну всім необхідним, щоб відвести російські сили від її кордону й убезпечити їх", - сказав Александер.

Посольство РФ у Канаді у відповідь оприлюднило на своїй сторінці у Twitter повідомлення, написавши, що виступ Александера "виглядає як "п'ятихвилинка ненависті" за Оруеллом. Це важко назвати мистецтвом дипломатії".

Міністр у свою чергу написав у Twitter: "Ваше вторгнення на територію України обернулося 14 місяцями смерті. Скільки ще "аншлюсу" запланував Путін?".

Зазначимо, що Канада є одним із найзатятіших критиків дій Росії. Напередодні стало відомо, що Канада виділить Україні кредит у розмірі 200 млн канадських доларів ($158 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram