ГоловнаСвіт

Франція попросила у ФБР допомоги у розслідуванні катастрофи Airbus A-320

У квартирі пілота, якого підозрюють у навмисному вбивстві 150 осіб, провели обшук

Франція попросила у ФБР допомоги у розслідуванні катастрофи Airbus A-320
архив
Фото: стоп-кадр видеосюжета

Влада Франції звернулася до ФБР з проханням допомогти їм у розслідуванні падіння літака Airbus A-320 авіакомпанії Germanwings.

Про це повідомляє телеканал CNN.

За даними американської радіостанції KDWN, у ФБР погодилися "виконати будь-які запити щодо надання інформації або надання допомоги в розслідуванні катастрофи".

Зі свого боку канцлер ФРН Ангела Меркель пообіцяла, що влада Німеччини докладе "усіх можливих зусиль" для розслідування події. За її словами, те, що трапилося, виходить "за рамки того, що можна уявити". "Це страшний тягар для родичів жертв (авіакатастрофи)", - цитує Меркель агентство Рейтер.

26 березня прокурор Марселя Бріс Робен представив попередній звіт про авіакатастрофу. Згідно з розслідуванням, другий пілот лайнера Андреас Любіца навмисно замкнувся в кабіні, не пускаючи туди командира, і свідомо ініціював падіння літака. За словами Робена, на Любіца порушено кримінальну справу про навмисне вбивство. "Коли ти несеш відповідальність за 150 людей, я не думаю, що це може бути кваліфіковано як самогубство", - цитує слова Робена The Telegraph.

Згідно з повідомленням газети Mirror, слідчі провели обшук у будинку Любіца у Дюссельдорфі і дійшли "важливого відкриття". Поліцейські заявили, що, можливо, вони знайшли "ключ", який допоможе зрозуміти причину трагедії. Подробицями слідчі не поділилися, запевнивши журналістів, що мова не йде про передсмертну записку.

Тим часом, як повідомила газету Frankfurter Allgemeine мати однокурсниці Любіца, у молодика кілька років тому була серйозна депресія. Через неї йому довелося зробити перерву в навчанні. На думку жінки, дії пілота в літаку A-320 були спонтанними. "Це не могло бути запланованим", - вважає вона.

Літак Airbus А-320, що летів з Барселони в Дюссельдорф, розбився на півдні Франції 24 березня. Уламки лайнера виявлено у важкодоступній гірській місцевості між населеними пунктами Дінь-ле-Бен і Барселоннетт в Альпах. За інформацією Germanwings, на борту перебували 150 осіб, в тому числі шість членів екіпажу. Всі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram