ГоловнаСвіт

Правозахисники опублікували відео з нічними допитами палестинських дітей ізраїльськими військовими

Щорічно ізраїльські військові затримують до 700 палестинських дітей, які кидають в них каміння

Ізраїльська правозахисна група B'Tselem виклала в мережу два відео, на яких видно, як ізраїльські військові зі зброєю в руках вночі будять палестинських дітей, котрі сплять у своїх будинках.

Про це повідомляє The Electronic Intifada.

Під час рейду військовослужбовці задавали дітям (віком від 4 до 16 років) питання і фотографували їх на телефон.

Перевірки тривали в найбільшому місті південної частини Західного берега річки Йордан - Хевроні. За одну ніч ізраїльтяни оглянули близько десяти будинків. Як зазначає видання, сам рейд знімали, імовірно, палестинці. Обидва відео датовані 24 лютого 2015 року.

Як розповів ізраїльський військовий, однією з причин рейду стало те, що діти цілий день кидали в ізраїльських солдатів камені. На питання батьків, чому військовослужбовці прийшли до них серед ночі, той же ізраїльтянин відповів: "Я не збираюся обговорювати з вами свій розпорядок дня".

Згідно з інформацією палестинського відділення незалежної ПО "Міжнародний захист дітей" (Defence for Children International - Palestine Section), щорічно ізраїльські військові затримують від 500 до 700 палестинських дітей, більшість із них - за звинуваченням у тому, що вони кидають каміння в ізраїльських солдатів.

Влітку 2014 року Ізраїль провів операцію "Незламна скеля" у секторі Гази, метою якої було припинення обстрілу єврейських поселень з боку підконтрольних ХАМАСу територій. Унаслідок військових дій, що почалися 7 липня і тривали понад сім тижнів, загинули більш як 2 тис. палестинців і понад 70 ізраїльтян. Від серпня 2014 року між Ізраїлем та Палестиною офіційно діє перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram