ГоловнаСвіт

Президент Ізраїлю не поїде на Парад Перемоги у Москві

Посол Ізраїлю в РФ заявив про візит "високопоставленого ізраїльського представника" до Москви на 9 травня

Президент Ізраїлю не поїде на Парад Перемоги у Москві
Реувен Ривлин
Фото: EPA/UPG

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін не приїде в Москву для участі в урочистих заходах, присвячених 70-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на посла Ізраїлю в Росії Доріт Голендер.

"На превеликий жаль, президент держави Реувен Рівлін не зможе бути на цих урочистостях. Але ми очікуємо високопоставленого ізраїльського представника, хто це буде, вирішиться буквально найближчим часом", - повідомив дипломат. З яких причин Рівлін не приїде в Москву, посол не уточнив.

Раніше від участі у заходах у російській столиці відмовилися президент Фінляндії і прем'єр-міністр і глава МЗС Нідерландів. Також у Москву не приїдуть президенти Болгарії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії та Естонії, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і глава Євроради Дональд Туск.

Також 9 травня в Москву не приїде канцлер ФРН Ангела Меркель. Однак вона зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним на наступний день і разом вони покладуть вінок до Могили Невідомого Солдата.

Поки невідомо, чи відвідає урочистості президент Франції Франсуа Олланд. Немає однозначної відповіді і від президента США Барака Обами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram