ГоловнаСвіт

Британські військові займуться підготовкою бійців сирійської опозиції

Сирійських повстанців готують до боротьби з "Ісламською державою"

Британські військові займуться підготовкою бійців сирійської опозиції
Майкл Фэллон
Фото: lenta.ru

Великобританія відправить до Туреччини близько 75 військовослужбовців для участі в очолюваній США програмі підготовки бійців сирійської опозиції.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон, інформує агентство Рейтер

В рамках американської програми протягом наступних трьох років здійснюватиметься підготовка та оснащення тисяч "перевірених" представників помірної сирійської опозиції, щоб допомогти їм захищати сирійські громади від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), перш ніж у кінцевому підсумку перейти в наступ проти ісламістів.

"ІД треба перемогти і в Іраку, і в Сирії. Перемога над ІД, врешті-решт, залежить від місцевих сил, і ми допомагаємо створювати ефективні сухопутні війська у Сирії, а також в Іраку, щоб вони могли прийняти бій з ІД", - сказав Феллон.

За словами британського міністра, навчання розпочнеться у найближчі кілька тижнів. Сирійських бійців навчатимуть користуватися стрілецькою зброєю, піхотної тактики і медичним навичкам. Навчання триватиме на території Туреччини та інших країн регіону, які є частиною міжнародної коаліції у справах боротьби з ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram