ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін присвоїв трьом частинам ПДВ гвардійське звання за невідомий подвиг

Про участь військовослужбовців нагороджених частин у бойових діях після 1996 року не повідомлялося

Путін присвоїв трьом частинам ПДВ гвардійське звання за невідомий подвиг
архив
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про присвоєння гвардійського звання трьом військовим частинам: 11-й, 83-й окремим десантно-штурмовим бригадам ПДВ Росії і 38-му окремому полку зв'язку.

Відповідні укази розміщено на офіційному порталі правової інформації Росії.

"За масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, проявлені особовим складом бригади у бойових діях із захисту Батьківщини і державних інтересів в умовах збройних конфліктів, та враховуючи її заслуги в мирний час, постановляю: присвоїти 83-й окремій десантно-штурмовій бригаді почесне найменування "гвардійська" і надалі іменувати її 83-тя окрема гвардійська десантно-штурмова бригада", - наголошується в тексті указу.

Аналогічний зміст мають і укази, що стосуються 11-ї ОДШБр і 38-го окремого полку зв'язку.

Місця і дати бойових дій, за участь у яких ці частини отримали гвардійські звання, в указах не розкриваються. Відкритих відомостей про участь цих частин і з'єднань у бойових діях, що припускають прояв особовим складом масового героїзму, немає. Відомо, що особовий склад 83-ї бригади брав участь у першій чеченській кампанії 1994-1996 років у складі зведених підрозділів. Сама бригада на Північний Кавказ не перебазувалася. Бойові завдання в обох чеченських кампаніях виконували також військовослужбовці 38-го окремого полку зв'язку.

Про участь військовослужбовців цих трьох частин у бойових діях після офіційного закінчення контртерористичної операції у Чечні не повідомлялося.

Нагадаємо, що Росія заперечує участь своїх військ у конфлікті на сході України, як і звинувачення в тому, що вона постачає проросійських сепаратистів зброєю, незважаючи на численні докази її причетності до донбаської кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram