ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Нідерландів відмовився їхати в Москву на 9 травня

Про причини відмови Рютте від візиту в Москву не повідомляють.

Прем'єр-міністр Нідерландів відмовився їхати в Москву на 9 травня
Марк Рютте
Фото: dutchgoesdutch.wordpress.com

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте не поїде до Москви на урочисті заходи, присвячені 70-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про це пише газета NRC Handelsblad.

За інформацією видання, в російську столицю також не збирається міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кендерс. Про причини відмови Рютте і Кендерса від візиту в Москву видання не повідомляє.

Раніше про відмову відвідати урочистості з нагоди 70-річчя Перемоги заявили президенти Болгарії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії та Естонії, Словаччини, а також прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і голова Євроради Дональд Туск. 9 травня в Москву не приїде і канцлер ФРН Ангела Меркель, однак вона відвідає російську столицю 10 травня, щоб покласти разом з президентом РФ Володимиром Путіним вінок до Могили Невідомого Солдата.

Поки що невідомо, чи має намір їхати на 9 травня до Москви президент Франції Франсуа Олланд. Незрозумілі й плани американського лідера Барака Обами. У грудні 2014 року зазначали, що він відмовився від запрошення Кремля, проте згодом у Білому домі повідомили про відсутність остаточного рішення із цього питання. Посол США в Росії Джон Теффт у січні заявляв, що, наскільки йому відомо, "жодних планів (візиту до Москви) немає".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram