ГоловнаСвіт

У Білорусі опозиція відзначає День волі

За даними ЗМІ, на демократичній акції в Мінську багато людей у вишиванках

У Білорусі демократична громадськість сьогодні святкує День волі з нагоди 97-ї річниці проголошення Білоруської Народної Республіки.

Як повідомляє "Радіо Свобода", на офіційному рівні цей день не відзначається, а проведення опозиційної ходи в різні роки закінчувалося затриманнями і арештами організаторів та учасників акцій.

Цього року влада Мінська дозволила проведення акції, проте організатори називають це рішення "знущальним". Спочатку хода та мітинг планувалися у вечірній час, після робочого дня, але мінський міськвиконком переніс святкування Дня волі на денні години. Своє рішення чиновники пояснили тим, що вулична хода в годину пік створює багато незручностей мешканцям міста, які повертаються з роботи.

Основні теми святкування Дня волі цього року - незалежність Білорусі в умовах активізації загарбницької політики з боку Росії, солідарність з народом України, а також протест проти антидемократичної політики білоруської влади.

Керівництво мінської міліції попередило організаторів, щоб учасники ходи не закривали свої обличчя хустками або масками. Крім того, організаторам акції доведеться заплатити до міського бюджету понад $1000 за так зване "обслуговування акції", зазначає видання.

Як повідомляє "Белсат", з'явилися люди в балаклавах, хоча напередодні міліція просила учасників ходи не закривати обличчя. Багато людей у вишиванках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram