ГоловнаСвіт

У Фінляндії відмовилися від викладання предметів

Фінським школярам до 2016 року планують дозволити повністю перейти на комп'ютери у веденні конспектів

У Фінляндії відмовилися від викладання предметів
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

Влада Фінляндії далі вдосконалює систему освіти, яка і без того вважається однією з кращих у світі.

Так, учням старших класів хочуть запропонувати вивчати не звичні предмети, а конкретні теми, повідомляє The Independent.

Так у Фінляндії хочуть позбавити учнів вічних питань: "Навіщо я це вчу?"

Згідно з новими правилами, старшокласники зможуть самостійно вибрати тему, яка знадобиться їм у майбутній роботі. Тож школярам не доведеться проходити повний курс із певного предмету, а лише деякі необхідні теми, пов'язані з їхнім вибором. Наприклад, якщо вони вирішили прослухати курс про роботу у сфері обслуговування, то заняття включатимуть деякі розділи математики, англійську мову з потрібною для роботи лексикою і правила поведінки з клієнтами. Такі дисципліни викладатимуть одразу кілька вчителів, які спільно розроблятимуть програму.

"У багатьох школах досі вчать так, як на початку 1990-х. Але у XXI столітті потреби змінилися, і ми повинні підлаштуватися під них", - вважає автор реформи, глава департаменту освіти Гельсінкі Мар'я Кіллонел. Повністю реформу по всій країні планують провести до 2020 року.

Нові методи викладання вже випробовують у школах Гельсінкі, і вони показують позитивні результати. Діти з набагато більшим інтересом вивчають те, що вони зможуть використовувати у житті.

Крім того, до 2016 року учням планують дозволити повністю перейти на комп'ютери у веденні конспектів.

Нагадаємо, у січні повідомляли, що фінських школярів з осені 2016 року більше не вчитимуть пропису. Замість цього на уроках використовуватимуть тільки друковані літери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram