ГоловнаСвіт

В авіакатастрофі у Франції загинув оперний співак українського походження

Після аварії літака у Франції можуть бути ті, що вижили

В авіакатастрофі у Франції загинув оперний співак українського походження
Фото: EPA

Оперний співак Олег Брижак, що починав кар'єру в СРСР, загинув унаслідок аварії Airbus A320 в Альпах.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на німецьку газету Bild.

"Німецька Опера в Дюссельдорфі/Дуйсбурзі сумує про басом-баритоном Олегом Брижаком. Він став однією з жертв катастрофи рейсу U49525", - написав у своєму Twitter журналіст видання Гонне Гарлінг.

У Німецькій опері в Дюссельдорфі підтвердили інформацію про загибель співака. "Ми втратили великого виконавця і велику людину Олега Брижака. Ми приголомшені", - заявив генеральний директор театру Крістоф Майєр.

Торік у серпні Олег Брижак розповів в інтерв'ю DW.de, що його батько був українцем. Тоді співак зазначив, що йому дуже важко спостерігати за подіями в Україні.

Брижак народився в Казахстані в 1960 році, закінчив музичне училище в Караганді і консерваторію в Алма-Ати. У 1986-1991 роках виступав в оперних театрах Львова, Челябінська і Санкт-Петербурга. У 1996 році Брижак став солістом Німецькій опери в Дюссельдорфі.

Водночас командувач жандармерії в регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег генерал Давид Галтьє допустив можливість того, що після катастрофи Airbus A-320 у Франції залишилися ті, що вижили, передає Lenta.ru.

Він заявив, що, за деякими даними, на місці падіння літака було помічено чоловіка, який, імовірно, пережив катастрофу.

France Info з посиланням на власного кореспондента також повідомляє про одну людину, котра, ймовірно, вижила.

Як повідомлялося, літак Airbus A320 компанії Germanwings, рейс 4U9525, який прямував з Барселони в Дюссельдорф, розбився в департаменті Альпи Верхнього Провансу. Літак зник з екранів радарів у районі міста Барселона.

Серед 150 пасажирів на борту була група з 16 німецьких школярів та їхніх учителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram