ГоловнаСвіт

У редакції LifeNews проходить обшук

Слідчі зацікавилися новинами LifeNews про два злочини проти неповнолітніх.

У редакції LifeNews проходить обшук
Фото: lifenews.ru

У редакції телеканалу та сайту LifeNews проходять обшуки за участю Слідчого комітету. Наразі нишпорки вилучають документи і сервери компанії.

Про це повідомляють на сайті LifeNews.

Згідно з повідомленням, судячи з постанови, до Слідчого комітету з проханням перевірити редакцію звернулася правозахисна організація "Опір", яка звернула увагу слідчих на публікацію сайтом LifeNews інформації про два злочини, спрямовані проти неповнолітніх.

Як наголошують на сайті, згідно з усіма вимогами закону, у зазначених сюжетах обличчя неповнолітніх потерпілих затерли, а справжніх імен і прізвищ у тексті не згадували.

"Зараз із метою всесторонньої й об'єктивної перевірки необхідно вивчити відеосюжети, розміщені на сайті LifeNews, а також опитати осіб, які виклали в мережі Інтернет ці сюжети", - йдеться в документі.

LifeNews - російське інформаційне інтернет-видання і телеканал, що разом із газетою "Известия" входять у холдинг News Media. Власником ліцензії на мовлення телеканалу є компанія ТОВ "Медіа контент", бенефіціарами якого є Арам Габрелянов і нафтотрейдер "Сургутекс". Працює із серпня 2013 року.

Нагадаємо, протягом січня представники "LifeNews" у Києві двічі опинилися в центрі скандалу: 1 січня - під час маршу на честь дня народження Степана Бандери, і 16 січня. Обидва рази журналістки телеканалу позбулися телекамери. Згодом журналісток видворили з України. Крім того, їм заборонили в'їзд в Україну на 5 років. В Україні телеканал LifeNews відомий своїми часто брехливими повідомленнями. Він також є одним з головних пропагандистських каналів на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram